8 tips for rekruttering av frivillige

  1. Jobbanalyse – hvilke oppgaver trengs å løses og hva slags type person er best skikket til å løse den? Tenk mangfold, inkludering, kompetanse, personlighet, alder etc.
  2. Behov – kartlegg hvor mange personer du trenger, basert på at du får de personene du ønsker
  3. Beskriv hva dere forventer av deres frivillige og hva de kan forvente av dere. God forventningsavklaring på et tidlig tidspunkt bidrar færre misforståelser.
  4. Ha et enkelt registreringsskjema som tilfredsstiller personvernforordringen. Ikke glem å beskriv hva dere forventer av de frivillige og når de kan forvente tilbakemelding fra dere. Vær realistisk og ærlig.
  5. Vær målrettet i din markedsføring av registreringsskjema – bruk Facebook Ads for å treffe rett demografi og / eller ta kontakt med kompetansesteder hvor personer du er på utkikk etter finnes.
  6. Ha tydelige rutiner for hvordan frivillige skal velges ut – slik at alle opplever å bli behandlet likt, uavhengig av hvilken gruppe de har søkt til å være med i.
  7. Vær personlig og nysgjerrig når du intervjuer – skap en god relasjon fra første kontakt, så reduserer sjansen for frafall.
  8. Avdekk motivasjonen til søkeren  – for å kunne imøtekomme deres behov gjennom kommunikasjon, antall vakter, behov for oppfølging av leder osv.

Husk at av de fleste som ikke er frivillige idag– aldri har blitt spurt. Så mulighetene er mange. Lykke til!

Del artikkel:

Relaterte artikler

Gode maler er gull!

For å gjennomføre et godt arrangement må man planlegge veldig godt. Vi ønsker å hjelpe dere litt på veien, og har laget noen maler dere

Frivilligdatabase

Bygg frivillig-databasen effektivt

Veldig mange er så fornøyde når et vellykket arrangementet er over, at de glemmer å vedlikeholde eller bygge videre på frivillig-databasen sin. Det betyr at

Krav til et godt system for akkreditering

Et godt akkrediteringssystem er svært viktig før og under et arrangement. Både samarbeidspartnere, sponsorer og frivillige er helt avhengige av at alt rundt akkreditering er

GDPR: Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre tjenesten vår, spore og analyser, huske preferanser osv. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i disse informasjonskapslene. Klikk på "Info" -knappen for å lese våre retningslinjer for personvern.